Прихильниками «миру» з ворогом має зайнятися СБУ - військовий

Прихильниками «миру» з ворогом має зайнятися СБУ - військовий

Відео
Укрінформ
Теза про мир з росіянами «за будь-яку ціну» є занепадницькою й шкідливою для обороноздатності країни в умовах війни, і її прихильниками має займатися СБУ.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Про війну» висловив військовослужбовець ЗСУ Ігор Шолтис.

«Велика кількість людей робить це (висловлюються – ред.) з-за кордону, перебуваючи в безпечних місцях і поширюючи наративи небезпеки серед українців в Україні. Ці занепадницькі настрої і зрадофільство, зокрема, підтримуються медійними особистостями та певними політичними діячами. З цими людьми має працювати СБУ. Занепадницькі настрої не сприяють обороноздатності нашої держави», - наголосив Шолтис.

При цьому йому видається природнім, чому тезу про «мир» просувають росіяни, спрямовуючи її насамперед на свою внутрішню аудиторію.

Читайте також: Військовий порадив джерела інформації, яким можна довіряти під час війни

«Те, що це роблять росіяни – цілком природно й органічно. Вони насамперед працюють на свою внутрішню аудиторію. Їм потрібно показувати й висмоктувати перемоги, підживлювати своїх громадян ворогом, аби ті не ставили питання по якихось внутрішньо системних речах», - пояснив військовий.

Що ж стосується прихильників шкідливої тези про «мир» з росіянами в Україні, то, на думку Шолтиса, вони користуються демократичністю влади, хоча заслуговують на більш жорсткі заходи в свій бік.

«Що стосується українців, то в умовах демократії й свободи слова та всіх цивілізованих принципів взаємодії з суспільством, які, зокрема, представляє чинний Верховний головнокомандувач ,– це (почати переслідувати – ред.) досить складно. Я, наприклад, прихильник більш жорсткої роботи в контексті трансляції думок людьми», - зазначив Шолтис.

Репер (Гаррі Шульц) і колишній депутат Львівської міської ради, 27-річний Ігор Шолтис від початку повномасштабного вторгнення служить у ЗСУ. В 2015 році проходив службу в зоні АТО, був тяжко поранений.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-