Військовий порадив джерела інформації, яким можна довіряти під час війни

Військовий порадив джерела інформації, яким можна довіряти під час війни

Відео
Укрінформ
Цілком довіряти під час війни можна лише офіційним каналам інформації, всі інші мають високі ризики поширення неправдивої інформації.

Так вважає військовий Ігор Шолтис, про що він сказав у черговому випуску проєкту «Про війну».

«Я довіряю каналам державної комунікації. Якщо щось пише Буданов чи Сирський за свої сегменти відповідальності, я довіряю їм, тому що люди несуть за це відповідальність як державні посадовці. Я довіряю Верховному головнокомандувачу, своїм безпосереднім керівникам і командиру, який є ефективним транслятором певного роду інформації. Орієнтуючись на бекграунд цих людей, я можу їм довіряти. І коли мене запитують, що читати – я кажу, це все стосується державних каналів комунікації. Також я можу радити людям читати ЦПД, тому що він несе відповідальність як представник державного органу», - наголосив Шолтис.

Тим часом поширювана окремими медійними особами інформація, на його думку, має високі ризики негативного впливу на суспільство під час війни.

«Що стосується окремих медійних публічних осіб, то це досить розмита відповідальність. Ми живемо в епоху, яку маркетологи називають Web 2.0, коли транслятором і творцем будь-якого контенту й інформації може стати кожен охочий. Відповідно, достовірність такої інформації, а найгірше – прогнози і впливи на функціональність суспільства під час війни є дуже ризикованими», - вважає військовий.

Читайте також: В Україні розробили посібник про використання штучного інтелекту для протидії пропаганді РФ

Репер (Гаррі Шульц) і колишній депутат Львівської міської ради, 27-річний Ігор Шолтис від початку повномасштабного вторгнення служить у ЗСУ. В 2015 році проходив службу в зоні АТО, був тяжко поранений.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат». Вони запрошують до студії військових ЗСУ та експертів, громадських активістів, медійних персон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-