Сили оборони за добу відбили 63 атаки на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили 63 атаки на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили три ворожі штурми на лівому березі Дніпра в Херсонській області та ще 63 атаки на інших шести напрямках, найбільше – на Авдіївському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 78 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії.

Читайте також: Росіяни посилили атаки на Таврійському напрямку - Сили оборони

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили чотири ворожі об'єкти: район зосередження особового складу, артилерійський засіб і два засоби протиповітряної оборони.

Російські загарбники протягом доби здійснили загалом дев'ять ракетних і 73 авіаційні удари та 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах України.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти цивільної інфраструктури.

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Протягом доби війська РФ били з авіації по районах Солдатського, Попівки та Лугівки Сумської області, Муравського, Бологівки, Одноробівки й Козачої Лопані Харківської області.

Із артилерії й мінометів загарбники обстріляли на вказаних двох напрямках понад 25 населених пунктів, зокрема Сеньківку, Хрінівку та Блешню Чернігівської області, Середину-Буду, Суходіл, Малушине, Павлівку, Краснопілля й Попівку Сумської області, Гур'їв Козачок, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районах Синьківки й Табаївки Харківської області. Війська РФ безуспішно намагалися витіснити українські підрозділи із тамтешніх позицій.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Куп'янська й Ківшарівки Харківської області.

Читайте також: Зеленський: Путін - неадекватна людина, його ціль - руйнація України

Понад 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області і Тернів Донецької області. Війська РФ намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації.

Авіаударів російська армія завдала по районах Серебрянського лісництва Луганської області, Серебрянки, Пролетарського, Виїмки та Роздолівки Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню ворога, серед них – Невське Луганської області, Терни¸ Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили шість атак російської армії в районах, що східніше від Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Загарбники намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації війська РФ ударили по районах Богданівки та Дружби Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь росіян, зокрема Миколаївка, Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили 22 ворожі атаки в районах Бердичів, Орлівки, Тоненького і Первомайського Донецької області.

По районах Олександрополя, Новокалинового, Новобахмутівки й Уманського Донецької області відпрацювала бойова авіація РФ.

Близько 15 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під мінометними й артилерійськими ударами російських військ, серед них – Прогрес, Вовче, Желанне, Мирноград, Новогродівка й Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Російська армія за підтримки авіації 19 разів намагалася прорвати там оборону.

У районі Урожайного Донецької області зафіксований авіаційний удар РФ.

Близько 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Красногорівка, Берестки, Костянтинівка, Антонівка, Катеринівка, Золота Нива і Благодатне Донецької області.

Читайте також: У ВМС повідомили деталі знищення російського танкера «Механік Погодін»

На Оріхівському напрямку за підтримки авіації російська армія шість разів безуспішно атакувала позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області, західніше від Вербового та Роботиного Запорізької області.

Із авіації ворог ударив по району Малинівки Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки та Приморське Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни тричі здійснювали штурмові дії на українські позиції, але всі – безуспішно.

По більш ніж 15 населених пунктах на цьому напрямку російська армія спрямувала артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Херсону, Хрещенівці, Дудчанах, Бериславу і Станіславу Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська посилили атаки на Таврійському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-