Росія оголосила в розшук главу МВС Естонії Лаурі Ляенеметса - ЗМІ

Росія оголосила в розшук главу МВС Естонії Лаурі Ляенеметса - ЗМІ

Укрінформ
Росія порушила кримінальні справи стосовно більш ніж 50 політиків та високопосадовців зі Східної Європи - Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Чехії. Найвищу посаду з тих, про кого стало відомо, займає глава МВС Естонії Лаурі Ляенеметс.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на російський Телеграм-каналShot.

До списку розшукуваних, крім Ляенеметса, також потрапили ексміністр економіки Латвії Яніс Вітенбергс (2020-2022), колишній голова комісії Сейму Латвії з оборони Юріс Ранцанс (2018-2022), литовський експарламентар Повілас Урбшіс (2012-2020), чеський політичний діяч Ондржей Коларж, старійшина одного з районів Праги Старек Якуб та інші.

Уточнюється, що один із епізодів пов'язаний із пам'ятником радянському маршалу Івану Конєву в Празі. За рішенням Ондржея Коларжа його знесли та замінили на монумент на честь визволення Праги.

Читайте також: Росія оголосила в міжнародний розшук експосла України в Казахстані

Кримінальні справи проти західніших чиновників і політиків порушено "за знищення військових поховань і меморіалів загиблим радянським солдатам, скоєне групою осіб".

Як повідомлялося, сьогодні МЗС Росії заборонило в'їзд до країни 347 громадянам Литви, Латвії та Естонії, пояснюючи це "ворожою політикою" цих держав щодо Росії. До стоплиста увійшли міністри, депутати та журналісти трьох балтійських країн.

Фото: sotsid.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-