Зеленський - про ситуацію на фронті: Набагато краща, ніж була останні три місяці

Зеленський - про ситуацію на фронті: Набагато краща, ніж була останні три місяці

Укрінформ
Володимир Зеленський вважає що пауза у бойових діях дозволить Росії взяти час, аби відновити спроможність своєї армії. При цьому ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була упродовж останніх трьох місяців.

Як передає Укрінформ, про це Президент України сказав в інтерв'ю французьким Le Monde та BFMTV.

«Для Путіна пауза - це не переговори, це кисень, спосіб перевести подих, взяти час, щоб відновити спроможність своєї армії, навчити своїх молодих призовників, які сьогодні йдуть в бій непідготовленими і тікають з поля бою. Це також спосіб перезапустити виробництво: нас обстрілюють північнокорейські снаряди та ракети», - так Зеленський відповів на запитання про можливі переговори чи перемир'я, до чого закликав Папа Франциск.

Стосовно можливого постачання німецьких ракет Taurus до України Президент зауважив, що «це питання варто поставити Олафу Шольцу».

Читайте також: Президент: Не повинно бути жодного місця спокою для окупанта

Він також заперечив імовірність ядерної відповіді Путіна, натомість не виключив, що Росія може здійснити наземну інтервенцію на території НАТО. «Я переконаний, що він дестабілізує Казахстан. Його план зрозумілий: примножити джерела дестабілізації в усьому світі. І що більше їх буде, то сильнішою буде його позиція на переговорах. Йому не потрібно знищувати ту чи іншу країну: все, що йому потрібно - це дестабілізувати її та окупувати частину», - наголосив Зеленський.

При цьому, за його словами, ситуація на фронті зараз набагато краща, ніж була упродовж останніх трьох місяців.

Росіяни після руйнування Авдіївки не можуть просуватись вперед. Вони втратили велику кількість літаків, а також зазнають серйозних труднощів у Чорному морі.

Читайте також: Зеленський: Військові працюють над стабілізацією наших позицій на фронті

«Треба бути реалістами: ми не можемо бути позитивними, поки триває війна. Ми будемо позитивними, коли переможемо. Але сьогодні ми зупинили наступ росіян на сході України, і вони зазнають великих втрат. Чому я не налаштований більш позитивно? Тому що, можливо, завтра, через тиждень, через місяць росіяни можуть отримати ще мільйон боєприпасів», - заявив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський висловив переконання, що французькі військові не будуть гинути на українській землі, але якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то для її захисту армія Франції може встати до бою.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-