Ворог 18 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку

Ворог 18 разів намагався прорвати оборону на Новопавлівському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Впродовж доби на фронті відбулось 54 бойових зіткнення, на Новопавлівському напрямку ворог за підтримки авіації 18 разів намагався прорвати оборону українських військ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 11 березня.

Ворог завдав шість ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях український військ та населених пунктах.

Унаслідок російських атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 54 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів із території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Росіяни завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Прогрес Чернігівської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Клюси, Костобобрів, Гута-Студенецька Чернігівської області; Катеринівка, Миропілля, Середина-Буда Сумської області; Уди, Стрілеча, Стариця Харківської області.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ знищили російський пункт управління

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Петропавлівка Харківської області та Кривошиївка Луганської області.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили сім атак армії РФ у районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ.

Також росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Ямполівка та Федорівка Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Білогорівка Луганської області; Терни¸ Ямполівка, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили пʼять атак армії РФ у районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Ступочки та східніше Часового Яру Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

Росіяни завдали авіаційних ударів у районі населеного пункту Часів Яр Донецької області. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Кліщіївка Донецької області.

Читайте також: Росіяни почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною - Сили оборони

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Завітне та Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Бердичі, Семенівка, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де росіяни за підтримки авіації 18 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

Також ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новомихайлівка та Водяне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились близько 20 населених пунктів, серед них Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог п’ять разів атакував позиції українських захисників у районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області.

Армія РФ завдала авіаційних ударів у районах населених пунктів Старомайорське Донецької області; Новоданилівка та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Червоне, Роботине, Новоданилівка Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворог протягом доби наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Херсон, Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області.

Читайте також: Нацгвардійці за тиждень знищили 12 складів боєприпасів та 30 бліндажів ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також пункту управління армії РФ.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітному ракетному комплексу «Бук-М1» та радіолокаційному комплексу 1Л219 «Зоопарк».

Як повідомляв Укрінформ, Росія до 16 березня хоче захопити території біля Вербового і Роботиного, які минулого року були деокуповані Силами оборони, однак реалізувати це завдання їй не вдасться, тому що атаки ворога мають локальний характер.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-