Росіяни почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною - Сили оборони

Росіяни почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною - Сили оборони

Укрінформ
Росіяни почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник відділу зв’язків із громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Росіяни, на жаль, дедалі активніше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За тиждень вони близько 50 разів скидали з безпілотників гранати з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, а тільки за минулу добу зафіксовано 15 таких скидів боєприпасів", – зазначив Лиховій.

За його словами, майже всі ці застосування були в смузі оборони на Запорізькому напрямку.

"Це коли ворог не може взяти наші окопи класичним ударом артилерійським або дронами, він тоді застосовує такий сльозогінний газ", - пояснив Лиховій.

Речник зауважив, що майже 2/3 боєзіткнень на фронті припадає на Таврійський напрямок.

За минулу добу, повідомив Лиховій, на всій лінії оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" нарахували 54 бойові зіткнення - це трохи більше, ніж 2/3 боїв по всій лінії фронту.

"На жаль, це штурми ворога не для галочки. Ворог підвищує кількість обстрілів і штурмових дій. На Новопавлівському напрямку було відбито 30 атак ворога за добу, на Авдіївському - 16 атак, а на Оріхівському напрямку відбито 8 таких атак противника", - розповів він.

За словами Лиховія, тут ворог застосовує комплексний підхід до наступальних дій: "Це і бронетехніку він застосовує, і малі штурмові групи, використовуються квадроцикли і авіація".

Через збиті останнім часом ворожі літаки, зауважив Лиховій, противник завдав минулої доби 27 авіаударів, проте це у 2-2,5 раза менше, ніж було місяць тому. Хоча це також керовані авіабомби уражаючої сили, додав він.

Читайте також: На фронті за добу - 73 зіткнення, найбільше на Новопавлівському напрямку

Водночас Сили оборони завдають ворогу значних втрат. Як зазначив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія», за минулу добу втрати ворога на Таврійському напрямку склали 310 осіб і 65 одиниць озброєння і техніки, в тому числі 12 танків, 17 бронемашин, 5 артилерійських систем, 1 протитанковий ракетний комплекс, 28 автомобілів, 1 одиниця спецтехніки і нейтралізовано або збито 312 безпілотників.

Крім цього, Сили оборони знищили 4 склади боєприпасів та один ворожий бліндаж. В переліку знищеної техніки - один самохідний зенітно-ракетний комплекс "Панцир", одна самохідна артилерійська установка "Гіацинт", повідомив Лиховій.

Як повідомляв Укрінформ, Росія з початку широкомасштабної війни здійснила в Україні 1068 хімічних атак, із них 250 за лютий цього року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-