Росіяни провалили «план до виборів Путіна» у районі Вербового і Роботиного - Сили оборони

Росіяни провалили «план до виборів Путіна» у районі Вербового і Роботиного - Сили оборони

Укрінформ
Росія до 16 березня хоче захопити території біля Вербового і Роботиного, які минулого року були деокуповані Силами оборони, однак реалізувати це завдання їй не вдасться, тому що атаки противника мають локальний характер.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«За минулу добу загальні втрати росіян склали в усій операційній зоні ОСУВ «Таврія» в живій силі 392 особи, - це вбитими і пораненими. У військовій техніці та озброєнні - 47 одиниць. Це 1 танк, 10 ББМ, 8 артсистем, 1 РСЗВ, 1 протитанковий ракетний комплекс, 2 засобі ППО, 21 автомобіль та 3 одиниці спецтехніки. Крім того, нейтралізовано або збито 352 БПЛА росіян, знищено 4 склади боєприпасів та уражено ще 3 важливі об'єкти противника — це командний пункт і бліндажі», - повідомив Лиховій.

Він зауважив, що за минулу добу в операційній зоні ОСУВ «Таврія» кількість бойових зіткнень становить понад дві третини всіх боїв по всій лінії фронту в Україні.

“Учора їх було 45. Крім того, противник завдав 35 авіаційних ударів, 3 ракетні удари, вчинив 1053 обстріли і 90 ударів дронами-камікадзе. На Новопавлівському напрямку зафіксовано 25 спроб штурмових дій, на Андріївському — 17, на Оріхівському- 3”, - зазначив речник і додав, що найгарячішим залишається Новопавлівський і Авдіївський напрямки.

Відповідаючи на питання щодо ситуації на Оріхівському відтинку фронту, зокрема в районі Вербового і Роботиного, Лиховій наголосив, що російські окупанти вочевидь мають завдання захопити території, які були деокуповані Силами оборони минулого року.

Читайте також: Росіяни почали активніше застосовувати боєприпаси з отруйною речовиною - Сили оборони

“Ймовірно перед ними стоїть політичне завдання до якихось термінів захопити території, які були деокуповані українськими військами минулого року. В принципі вже є певні дані, що росіяни хотіли реалізувати цей свій план до так званих президентських виборів, які у них призначені на 16 березня. Однак уже зараз видно, що противник і втретє під час цього нахрапу видихнувся і цей план їм реалізувати не вдасться, тому що зараз атаки противника мають локальний характер”, - пояснив речник.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого 2022 року по 11 березня 2024 року російська армія втратила в Україні вже 424 980 загарбників.

Фото: Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-