Ворог використовує тактику маневрування дронів серед житлової забудови - Гуменюк

Ворог використовує тактику маневрування дронів серед житлової забудови - Гуменюк

Укрінформ
Останнім часом ворог використовує тактику маневрування дронів серед житлової забудови, тероризуючи населення України та ускладнюючи роботу сил ППО.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Останнім часом саме таку тактику, коли дрони маневрують у районі житлової забудови, ворог обирає, тероризуючи мирне населення. Ця тактика також спрямована на ускладнення роботи Сил ППО України, тому що збиття в такий спосіб дуже важко проводити, коли навколо - багатоповерхівки з людьми», - сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що минулої ночі саме такою «ударною» з боку ворожих дронів була ніч на Одещині, де ворог намагався здійснити максимально потужний удар по конкретному регіону. «Сконцентровано протягом 1,5 години атакували дрони з акваторії Чорного моря Одещину, намагалися прокладати собі маршрути знову житловими і промисловими кварталами. Дуже багато маневрів здійснювали серед житлової забудови», - зазначила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

За її словами, таку саму тактику ворог застосовував уночі і на сході України, де дрони були використані в районі щільної житлової забудови.

Читайте також: На Херсонщині російські обстріли пошкодили багатоповерхівку й вісім приватних будинків

Як повідомляв Укрінформ, Сили та засоби протиповітряної оборони знищили 15 із 25 «Шахедів», якими росіяни у ніч на понеділок атакували Україну.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна й надалі нарощуватиме вогневі можливості та протиповітряну оборону. Адже більше систем ППО та інших засобів ураження російської авіації означає ближчий мир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-