Полк імені Кастуся Каліновського стане основою війська вільної Білорусі - ГУР

Полк імені Кастуся Каліновського стане основою війська вільної Білорусі - ГУР

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України привітало полк імені Кастуся Каліновського із другою річницею створення, і наголосило, що його воїни стануть основою війська вільної Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це ГУР повідомляє у Фейсбуці.

"До бою з московською почварою білоруські добровольці стали з перших днів великої війни: захищали Київ, воювали за звільнення Миколаївщини, Херсонщини, Харківщини, обороняли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут", - підкреслили у ГУР.

"Бойові побратими були і залишаються в одній лаві з нами у визначальний для наших обох народів та майбутнього всієї Європи час", - зауважили у розвідці.

В ГУР вшанували імена воїнів полку, полеглих за гідність і свободу України та Білорусі - Волата, Терора, Бреста, Сябра, Атома, Литвина і десятків інших хоробрих, хто повернувся з бою на щиті.

"Честь тим, хто нині перебуває на вістрі пера історії - усім, хто бореться заради вільного щасливого майбутнього для своїх сімей, своєї нації і держави. Тоді заживеш щасливо, казав Кастусь Каліновський, коли москаля над тобою не буде", - підкреслили українські розвідники.

В ГУР переконані, що "коли знекровлена поразкою огидна Росія впаде, здобуде справжню волю і Білорусь, яка матиме основу нової армії - досвідченої, загартованої вогнем славетних битв, відданої своїй державі".

Читайте також: У Білорусі чоловік отримав п'ять років колонії за переказ грошей полку Калиновського

Як повідомлялося, білоруський полк Збройних сил України був сформований як батальйон для захисту Києва від російського вторгнення 2022 року. До його складу увійшли члени тактичної групи “Білорусь”, учасники “Білого легіону” і “Молодого фронту”, а також інші білоруси. До складу формування також входить група добровольців білоруського “Чорного кота”.

21 травня 2022 року батальйон реорганізували в полк, і до його складу увійшли батальйони “Литвин” і “Волат”.

Полк названий на честь Кастуся Калиновського - одного з лідерів Січневого повстання білорусів, поляків, литовців та українців проти Російської імперії у 1863 році, національного героя Білорусі.

Фото: ГУР, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-