Британія виділить кошти на 10 тисяч дронів для України

Британія виділить кошти на 10 тисяч дронів для України

Укрінформ
Велика Британія виділить 325 мільйонів фунтів стерлінгів на закупку 10 000 найсучасніших безпілотників для України.

Про це сьогодні оголосив міністр оборони Британії Грант Шеппс під час зустрічі з президентом Зеленським у Києві, повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Ця сума на 125 млн більша за оголошену в січні прем'єр-міністром Ріші Сунаком під час зустрічі із Зеленським, тоді уряд Британії обіцяв виділи 200 млн на безпілотники.

Тепер загальний обсяг фінансування становить 325 мільйонів фунтів стерлінгів, що забезпечить постачання понад 10 000 дронів, більшість з яких – FPV- дрони, 1000 ударних безпілотників, які були розроблені у Британії, а також розвідувальні та морські безпілотники.

«Я посилюю наше зобов'язання озброїти Україну найсучаснішими новими безпілотниками, що надходять безпосередньо з провідних оборонних підприємств Великої Британії - від заводських цехів до лінії фронту. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях», - заявив Шеппс.

Читайте також: Умєров і міністр оборони Британії обговорили потреби ЗСУ

Він додав, що безпілотники довели свою ефективність на полі бою, і завдяки тому, що понад 100 млн фунтів стерлінгів з цього пакету буде витрачено на морські засоби, «Україна продовжить змінювати ситуацію в Чорному морі».

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський на зустрічі з Грантом Шеппсом обговорив продовження оборонної співпраці між Україною та Великою Британією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-