На Авдіївському й Новопавлівському напрямках відбили 39 атак

На Авдіївському й Новопавлівському напрямках відбили 39 атак

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 51 атаку російських військ на чотирьох напрямках та один штурм на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 7 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 70 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу російської армії.

Ракетні війська ЗСУ зі свого боку уразили п'ять ворожих об'єктів: район зосередження особового складу, два засоби протиповітряної оборони, станцію радіоелектронної боротьби і склад паливно-мастильних матеріалів.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах загалом три ракетні й 43 авіаційні удари, а також 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

Читайте також: На Авдіївському напрямку близько 50 тисяч російських військових - ОСУВ «Таврія»

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів росіяни завдали по районах Бабелівки Сумської області і Вовчанська Харківської області.

Близько 30 населених пунктів на вказаних двох напрямках потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Бучки та Гасичівка Чернігівської області, Стара Гута, Грабовське й Попівка Сумської області, Козача Лопань, Вовчанськ, Красне та Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія двічі атакувала позиції Сил оборони в районі Синьківки Харківської області.

Із авіації війська РФ ударили по районах Іванівки та Степової Новоселівки Харківської області.

Понад 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Голубівку, Синьківку, Степову Новоселівку і Котлярівку Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили сім ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Тернів та Роздолівки Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське та Серебрянка Донецької області.

Читайте також: Ворог активізувався на Оріхівському напрямку, за добу - 16 атак

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак у районах Андріївки і Кліщіївки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів росіяни завдали по районах Григорівки, Торецька та Дружби Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Богданівку, Часів Яр, Кліщіївку та Андріївку Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 20 ворожих атак у районах Бердичів, Тоненького, Орлівки, Первомайського та Невельського Донецької області.

Російські війська били з авіації по районах Новобахмутівки, Очеретиного й Уманського.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під артилерійським й мінометним вогнем загарбників, серед них – Новобахмутівка, Бердичі, Семенівка, Первомайське і Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди, Красногорівки й Новомихайлівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації 19 разів намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів російської армії зазнали райони Костянтинівки і Вугледара Донецької області.

Понад 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка і Вугледар Донецької області.

Читайте також: Бронекапсули і «зуби дракона»: як зводять фортифікації на оборонних рубежах

На Оріхівському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість спрямували артилерійський і мінометний вогонь по населених пунктах. Під ворожими обстрілами перебували 20 міст і сіл, серед них – Полтавка, Малинівка, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби загарбники один раз вдалися до штурмових дій, але безуспішно.

Понад 20 населених пунктів на цьому напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема сам Херсон, Тягинку, Іванівку, Кринки й Новотягинку Херсонської області.

Із авіації ворог ударив по району Миколаївки Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська активізувалися на Оріхівському напрямку, намагаються зрізати Роботинський виступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-