Ворог активізувався на Оріхівському напрямку, за добу - 16 атак

Ворог активізувався на Оріхівському напрямку, за добу - 16 атак

Укрінформ
Загарбницькі війська РФ активізувалися на Оріхівському напрямку і намагаються зрізати Роботинський виступ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Гарячим напрямком у нашій зоні відповідальності стає Оріхівський. Там ворог намагається зрізати Роботинський виступ. Якщо в попередні дні та тижні там інколи не було штурмових дій противника, інколи було 1-3, максимум 5, то за минулу добу тут зафіксовано 16 атак в районах західніше Вербового та Роботиного. Тут противник розвиває активність, подібну до тієї, яку він проводив у середині лютого і був зупинений. Зараз він там чинить нові спроби наступу», – сказав Лиховій.

Він поінформував, що на Авдіївському напрямку в районах сіл Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське українські військові відбили 21 штурмову дію противника.

На Новопавлівському напрямку в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

Лиховій зазначив, що переважна більшість бойових зіткнень за минулу добу припадає саме на операційну зону ОСУВ «Таврія». За вчора противник провів тут 57 бойових зіткнень. Також росіяни вчинили майже 900 артилерійських обстрілів, завдали 24 авіаційних ударів, 3 ракетні удари і 127 ударів дронами-камікадзе.

«Кількість авіаударів скорочується по мірі просування «сушкопаду». Керовані авіабомби падають уже менше, і підтримка російському сухопутному наступу з повітря надається меншою мірою», – підкреслив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія».

Читайте також: Росіяни зосереджують резерви біля Новомихайлівки - ОСУВ «Таврія»

Загальні втрати росіян за минулу добу в операційній зоні ОСУВ «Таврія» склали 389 осіб убитими і пораненими.

Сили оборони знищили 54 одиниці техніки, серед них: 3 танки, 10 бойових броньованих машин, 19 артилерійських систем, 1 протитанковий ракетний комплекс, 1 СПГ, 17 автомобілів, 3 одиниці спецтехніки. Також нейтралізовано засобами РЕБ або збито зі стрілецької зброї 312 БПЛА, серед них ZALA і SuperCam. Крім того, Сили оборони знищили 3 склади боєприпасів ворога. За минулу добу було знищено ще один комплекс відеоспостереження «Муром-М».

Лиховій додав, що на Запорізькому напрямку ворог намагається наступати швидкісними засобами високої прохідності типу квадроцикл. За його інформацією, за минулу добу було знищено ще два квадроцикли.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу ворог завдав 6 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-