Зеленський про чеську ініціативу щодо зброї: Прогрес є, але про позитивний результат говорити зарано

Зеленський про чеську ініціативу щодо зброї: Прогрес є, але про позитивний результат говорити зарано

Укрінформ
Прогрес від впровадження чеської ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і військової техніки для України вже є, проте про позитивний результат говорити зарано.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції з головою уряду Греції Міцотакісом в Одесі, передає Укрінформ.

«Щодо чеської ініціативи є прогрес, але про позитивний результат можна говорити тільки тоді, коли снаряди будуть в Україні», - наголосив Зеленський.

Президент зауважив, що наразі дефіцитними є снаряди 155-го калібру. Альтернативою їм виступають дрони, виробництво яких зростає.

Читайте також: У порту Одеси Зеленський і прем'єр Греції ознайомилися з роботою «зернового коридору»

«Це єдина поки що альтернатива дефіциту артилерії. У наших партнерів є й далекобійна зброя, але тут не має бути «дефіциту сміливості». Якщо ми вирішили щодо підтримки територіальної цілісності України та захисту наших людей, то не треба довго вагатися. Треба робити відповідні кроки вперед», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії сподіваються, що якнайбільше країн ЄС долучаться до її ініціативи щодо закупівлі в третіх країнах боєприпасів і загалом військової техніки, якої так потребують ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-