Двом російським військовим оголосили підозру у вбивстві людини в Бучі

Двом російським військовим оголосили підозру у вбивстві людини в Бучі

Фото
Укрінформ
Двом військовослужбовцям РФ, які у березні 2022 року розстріляли людину в Бучі Київської області, оголосили підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора двом військовослужбовцям Збройних сил РФ повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 19 березня 2022 року близько 17:00 двоє командирів самохідних артилерійських гармат, перебуваючи в Бучі, помітили місцевого жителя, одягнутого в цивільний одяг з білою пов’язкою на руці.

Чоловік був цивільною особою, яка не брала участі у збройному конфлікті. У нього були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до нього насильства.

Читайте також: США працюють у п’яти напрямках для переслідування російських воєнних злочинців - посол

Росіяни без попередження про застосування зброї відкрили по чоловіку прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Від отриманих вогнепальних поранень він помер на місці.

Як повідомляв Укрінформ, у березні правоохоронці повідомили про підозру російському військовослужбовцю, який у березні 2022 року під час тимчасового захоплення села Грем’яч Новгород-Сіверського району Чернігівської області незаконно позбавив волі місцевого жителя та вивіз його в бік кордону з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-