Війна не може зачіпати лише частину суспільства - ветеран ЗСУ

Війна не може зачіпати лише частину суспільства - ветеран ЗСУ

Лещенко запитує
Укрінформ
Українці мають усвідомлювати, що триває війна за виживання нації, і вона не може зачіпати лише частину суспільства.

Таку думку висловив ветеран Збройних сил Гліб Стрижко у ефірі програми Укрінформу "Лещенко запитує".

"Нас знищують за те, що ми українці. Нам у полоні забороняли говорити українською мовою. І коли стоїть питання банального виживання, то треба собі дати відповідь: чому я не у війську чи чому я не працюю на військо", - сказав він.

За словами Стрижка, він раніше сам "жив у кредит". 

"Мій старший брат з 2009 року у війську. Він кадровий офіцер. Вся його служба – це війна. Я розумію, що мій брат дав мені кредит. Щоб я вивчився і потім пішов. А у людей цього розуміння немає, вони просто живуть спокійно, не маючи усвідомленості, що вони живуть за рахунок когось", - зазначив Стрижко.

На його переконання, "треба дати чітку відповідь собі: коли я дам можливість пожити спокійно тому, хто зараз на війні". 

Ветеран сказав, що його дивують суперечки навколо законопроєкту щодо мобілізації. "Якщо страшно, треба йти на посаду (у війську - ред.), де людина може бути корисною. Є фінансисти, юристи, кухарі, ті, хто ремонтує танки, заправляє літаки. Це також військовослужбовці", - зазначив він.

Водночас Стрижко не засуджує таких людей. "Я з ними просто не спілкуюсь, мені немає про що з ними говорити, якщо їхня країна для них не важлива. Бо держава має бути важливою", - наголосив ветеран.

Читайте також: Ветеран ЗСУ про допомогу Заходу: Нам треба вже на вчора, а кажуть - буде завтра

Гліб Стрижко під час оборони Маріуполя зазнав тяжкого поранення - під час обстрілу на нього обвалилися бетонні конструкції, були серйозні травми щелепи й тазу, ушкоджені очі.

Військовий потрапив у полон, де провів 17 днів. Згодом його обміняли. 

Після повернення з полону Стрижко став координатором у Veteran Hub у Києві. Зараз він займається організацією подій та комунікацією з ветеранськими спільнотами.

Як повідомлялось, Гліб Стрижко увійшов до списку Forbes «30 до 30: Творці майбутнього». У цьому списку молоді українці, які вразили країну та світ до 30 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-