На Таврійському напрямку ворог дев'ять разів скинув з дрона хімічні снаряди - Тарнавський

На Таврійському напрямку ворог дев'ять разів скинув з дрона хімічні снаряди - Тарнавський

Укрінформ
В операційній зоні Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” за добу окупанти здійснили 9 скидань із БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною.

Про це командувач ОСУВ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За інформацією командувача, в операційній зоні ОСУВ “Таврія” ворог за минулу добу завдав 14 авіаударів, здійснив 950 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе, відбулося 43 бойові зіткнення.

"Серед іншого, росіяни здійснили одразу 9 скидів з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною, що, нагадаю, є порушенням Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї", - наголосив генерал.

Він поінформував, що загальні втрати загарбників за добу становлять: у живій силі - 393 особи (вбитими і пораненими), в озброєнні та військовій техніці - 37 одиниць, крім БпЛА. Зокрема, це 7 танків, 7 ББМ, 7 артилерійських систем та мінометів, 15 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки.

Крім того, за його словами, нейтралізовано або збито 338 БпЛА різних типів. Сили оборони знищили також бліндаж "і ще 3 важливі об’єкти" ворога.

Читайте також: На Авдіївському напрямку Сили оборони подекуди відновлюють втрачені позиції - Тарнавський

Тарнавський підкреслив, що обстановка залишається складною, проте контрольованою. На Авдіївському напрямку вона стабілізується. Наші війська продовжують ведення оборонної операції, заявив командувач ОСУВ “Таврія”.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку у районі села Бердичі ситуація стабілізувалась, Сили оборони стримують ворога.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-