Немає підстав говорити, що ворог захопив Бердичі, Орлівку та Тоненьке на Авдіївському напрямку - ОСУВ «Таврія»

Немає підстав говорити, що ворог захопив Бердичі, Орлівку та Тоненьке на Авдіївському напрямку - ОСУВ «Таврія»

Укрінформ
На Авдіївському напрямку у районі села Бердичі ситуація стабілізувалася, Сили оборони стримують атаки ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Ситуація на Авдіївському напрямку напружена. За цю добу наші захисники відбили 14 ворожих штурмів в районі Бердичі, Орлівка та Тоненьке. При цьому, за підтвердженими даними, в районі трьох сіл оперативна обстановка стабілізується. Там наші сили стримують ворога в межах цих населених пунктів. Тривають бойові дії, але немає підстав говорити, що ворог заходив у ці населені пункти», - уточнив речник.

Водночас Лиховій нагадав, що лінія бойового зіткнення має свою динаміку.

«Ворог подекуди має локальні успіхи щодо деяких позицій. Це, наприклад, коли вогневі позиції просто знищуються артилерією. І тоді особовий склад перегруповується, відходить на інші, більш вигідні позиції, щоб зберегти життя», - сказав Лиховій.

Загалом, за його словами, на Таврійському напрямку оперативна обстановка стабілізується. Кількість наступальних дій ворога дещо знизилась.

Речник також підкреслив, що ворог продовжує порушувати Конвенцію про заборону використання хімічної зброї. Він застосовує гранати із речовиною, яка називається хлорпікрин, яка має задушливо-сльозогінну дію.

Читайте також: Росія намагатиметься розконсервувати літаки А-50, щоб замінити знищені ЗСУ - Ігнат

Як повідомлялося, раніше російські ЗМІ поширили інформацію про начебто захоплення села Бердичі на Донеччині. В ОСУВ «Таврія» цю інформацію спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-