Дрони Sea Baby кардинально змінили ситуацію в Чорному морі - ВМС

Дрони Sea Baby кардинально змінили ситуацію в Чорному морі - ВМС

Укрінформ
Успішна робота українських морських дронів по ворожих кораблях та інфраструктурі серйозно змінила ситуацію у Чорному морі.

На цьому наголосив речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

Речник наголосив, що ситуація в морі протягом періоду широкомасштабного вторгнення змінилася кардинально, і російські кораблі більше не почуваються вільно у західній і південно-західній частині Чорного моря.

«В принципі, побачити їх навіть на південь від Криму вже велика рідкість. Ситуація змінилася, розклад змінився саме завдяки роботі українських морських дронів у першу чергу», — сказав Плетенчук.

Він зауважив, що морський дрон Sea Baby, який для спецоперацій використовує СБУ, здатний нести 850 кг вибухівки. Водночас у ракети від комплексу С-300 бойова частина становить 150 кг, такий снаряд руйнує цілий під’їзд п'ятиповерхівки. Водночас ракета «Калібр» має бойову частину 450 кг і руйнує будівлю.

«Тут виходить як два «Калібри». Це (Sea Baby - ред.) дуже потужна зброя. І відповідно, загроза для корабля, який розрахований на те, що в нього буде влучання, все одно перевищує навіть протикорабельну ракету», — сказав речник.

Читайте також: Необхідну суму на морські дрони Sea Baby зібрали за рекордні два дні

Як повідомлялось, надводні дрони Служби безпеки України Sea Baby відпрацювали по 11 ворожих кораблях. СБУ використовує морські дрони Sea Baby як багатоцільову платформу.

Фото: UNITED24/SBU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-