Російська оборонка не здатна повністю задовольнити потреби війни у 2024 році - розвідка Британії

Російська оборонка не здатна повністю задовольнити потреби війни у 2024 році - розвідка Британії

Укрінформ
Російська оборонна промисловість значно збільшила обсяги виробництва минулого року, але не здатна повністю задовольнити потреби військових операцій проти України.

Про це повідомляє в соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«Російська оборонна промисловість значно збільшила обсяги виробництва у 2023 році. Цього було досягнуто за рахунок збільшення чисельності персоналу приблизно до 3,5 мільйона осіб, збільшення кількості робочих змін і розширення виробничих ліній, а також повернення в експлуатацію виробничих потужностей, які простоювали», - йдеться у звіті.

За даними розвідки Британії, значна частина нарощування виробництва припадає на реконструкцію та модернізацію наявних потужностей, а не за рахунок нового виробництва. Зокрема, переважну більшість основних бойових танків, випущених у 2023 році, становлять відремонтовані машини.

Читайте також: Росіяни розуміють, що український ОПК набирає обертів - експерт

Водночас британські експерти зауважують, що виробництво у РФ артилерійських боєприпасів значно зросло у 2023 році і, ймовірно, збільшуватиметься у 2024-му. Однак у найближчі 12 місяців, найімовірніше, воно досягне піку через обмеженість виробничих потужностей.

«Хоча оборонна промисловість не в змозі повністю задовольнити потреби російських операцій проти України, вона майже напевно здатна забезпечити матеріальну перевагу над Україною протягом 2024 року», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський заявив, що Росія має достатньо ресурсів, що продовжувати війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-