Україна має нові оборонні домовленості, буде більше артилерії - Зеленський

Україна має нові оборонні домовленості, буде більше артилерії - Зеленський

Відео
Укрінформ
За підсумками міжнародних візитів вищого військово-політичного керівництва України є нові оборонні домовленості та нові пакети військової допомоги. Українські захисники матимуть більше артилерії на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це під час традиційного відеозвернення повідомив Президент Володимир Зеленський.

Відео: ОП

«Кілька підсумків щодо візитів. Головне – є нові оборонні домовленості, нові пакети. Буде більше артилерії та більше нашого спільного виробництва з партнерами. Кожну зустріч і кожен день ми використовуємо для того, щоб можна було додати можливостей нашим воїнам. Я дякую всім партнерам, які допомагають так, як потрібно, і вчасно, без затримок», - наголосив Зеленський.

Глава держави нагадав, що мав конструктивні перемовини в Албанії, яка надає принципову підтримку Україні, і не лише в тому, що стосується двосторонніх відносин, а й у тому, як зробити більш змістовним діалог із тими державами, які поки стримані в підтримці.

Читайте також: Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

Крім того, Президент відзначив роботу другого саміту у форматі Україна – Південно-Східна Європа.

«Були хороші зустрічі з представниками Хорватії, Чорногорії, Північної Македонії, Молдови, Боснії і Герцеговини, Сербії. Усі деталі зараз публічно озвучувати не варто, але можу сказати: вдалося досягти саме того, на що ми й розраховували. Плюс усі учасники саміту, усі країни Південно-Східної Європи візьмуть участь у Глобальному саміті миру – першому саміті щодо Формули миру на рівні лідерів. Він запланований у Швейцарії. І вже бачимо можливості для широкого представництва країн світу», - відзначив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Зеленський закликав лідерів Південно-Східної Європи взяти участь у першому Глобальному саміті миру у Швейцарії з реалізації Формули миру, яка має інклюзивний характер.

Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-