Сили оборони організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки - Тарнавський

Сили оборони організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки - Тарнавський

Укрінформ
На Авдіївському напрямку українські війська посилюють лінію оборони, організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян та завдати їм якнайбільших втрат.

Як передає Укрінформ, про це командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

За його словами, в операційній зоні ОСУВ «Таврія» ворог нарощує кількість авіаударів (за минулу добу — 45) та штурмових дій (72 бойові зіткнення — найбільше за останні два тижні).

Також російські війська вчинили 897 артилерійських обстрілів та 83 удари дронами-камікадзе.

Лише на Мар’їнському напрямку росіяни 40 разів намагалися прорвати оборону, під Авдіївкою - 25, у Запорізькій області - 6, повідомив Тарнавський.

«На Авдіївському напрямку посилюємо лінію оборони, організовуємо оборону населених пунктів західніше Авдіївки, щоб не допустити подальшого просування росіян та завдати йому якнайбільших втрат», - підкреслив командувач.

Читайте також: Куп’янський, Авдіївський, Запорізький: у Генштабі розповіли про ситуацію на «гарячих» напрямках

При цьому, зазначив він, по всій операційній зоні ОСУВ «Таврія» загальні втрати ворога (вбитими і пораненими) за вчора склали 447 осіб. Абсолютна більшість із них - саме на Донеччині та під Авдіївкою. «Тоді як для українських Сил оборони пріоритетом у складних обставинах на полі бою є збереження життя наших військових», - заявив Тарнавський.

Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці склали 62 одиниці, не враховуючи 266 БпЛА. Зокрема знищено або пошкоджено 13 танків, 32 ББМ, 2 артсистеми, 15 автомобілів. Також знищено 1 склад боєприпасів ворога.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові вийшли із села Ласточкине, що за 6 км від Авдіївки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-