Україна сама виробляє зброю і має окремі контракти - Президент про боєприпаси

Україна сама виробляє зброю і має окремі контракти - Президент про боєприпаси

Укрінформ
Україна не чекає виконання обіцянок партнерів про надання мільйона артснарядів до кінця року, а сама виробляє зброю і має окремі контракти.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції у межах форуму «Україна. Рік 2024», коментуючи обіцянку високого представника ЄС Жозепа Борреля надати Україні до кінця року 1 мільйон артснарядів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави держави, бюрократія в ЄС чи будь-якому Альянсі – це складна річ, але існують нові підходи, і потрібно перезавантажуватися. У цьому контексті він згадав про мільйон артилерійських снарядів для України, про які тривають розмови на різних майданчиках ЄС.

Читайте також: ЄС планує до кінця березня відправити в Україну майже 170 тисяч снарядів - Кулеба

«Поки що ми не отримали цей мільйон. Мені здається, що десь 30% ми отримали, хоча, здається, на останній зустрічі пан Боррель мені сказав, що він зробить усе, щоб до кінця цього року ця артилерійська зброя в нас була. Ми не чекаємо на це, на ту чи іншу бюрократію. Ми самі виробляємо відповідну зброю. Недостатньо, ми розуміємо це. В нас є окремі контракти. Ми розраховуємо на всі ці обʼєми», – підкреслив Президент.

Читайте також: Канада виділить $23 мільйони на боєприпаси для України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за підсумками розмови з Жозепом Боррелем заявив, що ЄС до кінця березня планує поставити в Україну майже 170 тисяч артилерійських снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-