Зеленський: Україна не застосовуватиме зброю партнерів на територіях інших держав

Зеленський: Україна не застосовуватиме зброю партнерів на територіях інших держав

Укрінформ
Україна ніколи не застосовуватиме зброю партнерів на територіях інших держав, лише на українських тимчасово окупованих.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується збиття А-50 та інших літаків наших ворогів – це в будь-якому випадку результат союзу України і партнерів. Без цього союзу нам було б дуже складно, а в деяких напрямах неможливо боронити свою державу", – зазначив Зеленський.

Він подякував українським воїнам за ефективну роботу у знищенні ворожої техніки, а партнерам - за підтримку України в боротьбі з агресією Росії.

"Я узагальнено відповім: якщо цей літак працює над тимчасово окупованою територією України – застосовуємо нашу зброю, якщо на інших напрямках – застосовуємо українську зброю. Україна не має можливості, не має права і ніколи не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях, окрім української тимчасово окупованої території", – додав Президент України.

Читайте також: З F-16 Україна матиме право атакувати військові цілі у Росії - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Сили оборони України збили літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Збиття літака – спільна операція Повітряних сил ЗСУ і ГУР Міноборони.

Наразі це третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-