Швидкі наступальні маневри РФ малоймовірні в Україні - командувач Нацгвардії Латвії

Швидкі наступальні маневри РФ малоймовірні в Україні - командувач Нацгвардії Латвії

Укрінформ
Москва спробує використати теперішню слабкість України у своїх інтересах, однак швидкі наступальні маневри та удари малоймовірні, тому що в армії РФ немає таких величезних ресурсів.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Земессардзе (Національної гвардії Латвії), бригадний генерал Каспарс Пуданс, повідомляє Delfi.

«РФ намагається використати теперішню слабкість України у своїх інтересах, проте швидкі наступальні маневри та удари малоймовірні, тому що Москва не має таких величезних ресурсів», - вважає Пуданс.

За його словами, агресор, можливо, бачить можливість повернути собі ініціативу як на тактичному, так і на стратегічному рівнях, оцінюючи, як довго Україна як держава зможе протриматися і як довго триватиме підтримка союзників. РФ чудово розуміє, що здатність України чинити опір залежить від підтримки Заходу зброєю.

Пуданс нагадав, що на захоплення Авдіївки військам РФ знадобилося кілька років. На думку генерала, Росія намагатиметься рухатися вперед невеликими кроками і, можливо, захопити якусь територію, але для неї головне - не програти та не відступити.

Читайте також: Президент Латвії виступає за ухвалення довгострокової програми підтримки України

На думку Пуданса, Україна зараз здатна вести лише оборонні дії, зокрема через проблеми із утомою та оновленням особового складу. Для просування української армії вперед потрібні три компоненти: ширша мобілізація, більша підтримка з боку західних країн та нові тактичні оперативні рішення.

«Нове командування має шукати нові ідеї, тобто тактичні оперативні рішення, як не програти війну і, бажано, перемогти в ній. Єдиний спосіб виграти цю війну - це фізично знищити сили противника, якщо не на всій, то на більшій частині території. Враховуючи ресурси України, малоймовірно, що вона здобуде остаточну перемогу цього року», - вважає Пуданс.

Він припускає, що українці можуть спробувати повернути собі стратегічну перевагу не на лінії фронту, а в тилу, на російській території, та завдати шкоди на окупованих територіях. Українці зацікавлені скоріше не в ударах по символічних об'єктах, а в завданні РФ оперативних втрат, і це один з козирів, який можна використати.

На думку колишнього командувача Національних збройних сил Латвії Раймонда Граубе, 2024 рік стане вирішальним та визначить майбутній напрямок і результат війни. Він також вважає, що війна не закінчиться цього року, але ситуація наприкінці 2024 року намітить передумови для подальших дій.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста.

Фото: novayagazeta.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-