Погрози Медведєва таборами для українців у Сибіру перегукуються зі сталінською риторикою - ISW

Погрози Медведєва таборами для українців у Сибіру перегукуються зі сталінською риторикою - ISW

Укрінформ
Заступник очільника Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та «шкодять РФ», мають бути покарані шляхом заслання до таборів у Сибіру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

«Медведєв заявив, що українські громадяни на окупованій території України, які «шкодять» Росії, повинні бути викриті та покарані, відправлені у Сибір для перевиховання у примусових трудових таборах», - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Як зазначається, російський посадовець мав на увазі тих українців, які не радіють «новій владі» в окупованих регіонах.

Аналітики зазначають, що показові судові процеси та репресії сталінської епохи так само починалися з арештів та розстрілів «саботажників», і Медведєв використовує саме сталінську риторику щодо мешканців окупованих Москвою українських територій.

Використання Медведєвим риторики часів сталінських чисток є вагомим чинником.

Читайте також: Речник ЄС потролив Медведєва через погрози «захопити Київ і Одесу»

Окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький також відкрито обговорював та намагався захистити - незаконну російську окупаційну політику, зокрема, примусову депортацію українських громадян, які виступають проти вторгнення РФ в Україну та, можливо, навіть натякав на безсудні страти українських громадян російськими окупаційними силами.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ISW писав, що російський лідер Володимир Путін наголосив на планах інтегрувати тимчасово окуповані території України до складу РФ упродовж наступних шести років, що вказує на довготерміновість його намірів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-