Сили оборони відбили 66 атак росіян на шести напрямках

Сили оборони відбили 66 атак росіян на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 66 ворожих атак на шести напрямках, найбільше – на Мар’їнському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 22 лютого.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 84 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала ударів по шести районах зосередження особового складу російських загарбників та по трьох їхніх зенітних ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили шість ворожих об'єктів: два райони зосередження особового складу, озброєння та техніки, стільки ж засобів протиповітряної оборони, логістичний хаб і наземну станцію управління.

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах 50 авіаційних ударів та 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: На Донецькому напрямку росіяни перегруповують війська і підтягують резерви - Тарнавський

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі, за інформацією Генштабу, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із артилерії й мінометів російські війська протягом доби обстріляли на вказаних двох напрямках близько 10 населених пунктів, зокрема Карповичі Чернігівської області, Іскрисківщину, Середину-Буду, Рясне та Попівку Сумської області.

На Куп’янському напрямку росіяни чотири рази спробували наступати в районі Синьківки Харківської області. Артилерійським і мінометним вогнем загарбники атакували там близько 10 населених пунктів, серед яких – Дворічна, Синьківка й Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили 14 ворожих атак у районах Тернів і Ямполівки Донецької області. Російська армія намагалася прорвати там оборону.

Авіаційних ударів війська РФ завдали в районах Роздолівки та Веселого Донецької області.

Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Терни, Торське, Серебрянка та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили вісім ворожих атак у районах Андріївки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки й Торецька. Загарбники намагалися покращити там своє тактичне положення.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російської армії, серед них – Андріївка, Іванівське й Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили сім ворожих атак у районах Орлівки, Сєверного, Первомайського та Невельського.

Російські війська вдарили з авіації по районах Бердичів, Семенівки, Орлівки, Ласточкиного й Тоненького.

Читайте також: Авдіївка. Чому це було важливо

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Бердичі, Семенівка, Сєверне й Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські оборонці продовжують стримувати війська РФ у районах Новомихайлівки та Побєди Донецької області. За підтримки авіації ворог 31 раз намагався прорвати там оборону.

Із авіації російська армія била по районах Костянтинівки, Олександрополя, Красногорівки, Курахового, Парасковіївки й Новомихайлівки.

Від ударів ворожих мінометів й артилерії потерпали Красногорівка, Новомихайлівка й Парасковіївка.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони відбили дві атаки російських військ у районі Золотої Ниви.

У районах Вугледара і Старомайорського росіяни завдали авіаударів. По 10 населених пунктах на цьому напрямку загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Пречистівці, Золотій Ниві, Старомайорському й Урожайному.

На Запорізькому напрямку захисники України відбили чотири ворожі атаки західніше від Вербового та в районі Роботиного Запорізької області. Понад 15 населених пунктів там зазнали мінометних й артилерійських ударів російської армії, серед них – Малинівка, Чарівне, Білогір’я й Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби загарбники двічі пробували штурмувати українські позиції.

Із артилерії й мінометів російська армія вдарила по більш ніж п'яти населених пунктах на Херсонському напрямку, зокрема по Очакову Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Донецькому напрямку росіяни перегруповують війська та підтягують резерви.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-