Офіцери Нацгвардії та ЗСУ вивчатимуть взаємодію з цивільними на навчаннях у Польщі

Офіцери Нацгвардії та ЗСУ вивчатимуть взаємодію з цивільними на навчаннях у Польщі

Укрінформ
У Республіці Польща стартували військові навчання офіцерів Національної гвардії та Збройних сил за напрямком цивільно-військового співробітництва (ЦВС).

Про це поінформувала пресслужба НГУ, передає Укрінформ.

"Від Національної гвардії у навчаннях беруть участь дев’ять офіцерів, які займаються питаннями взаємодії з цивільним сектором. Викладачі курсу – військові інструктори та представники міжнародних організацій від США, Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Польщі", - зазначили у НГУ.

У пресслужбі розповіли, що на початку курсу українські військові ознайомили представників міжнародної спільноти CIMIC (Civil-Military Cooperation), з поточною безпековою ситуацією в українській державі і поділилися набутим досвідом НГУ за напрямком цивільно-військового співробітництва під час відсічі широкомасштабної та гібридної збройної агресії РФ.

За даними НГУ, упродовж наступних 2 тижнів учасники курсу будуть вдосконалювати свої навички у питаннях аналізу, планування та забезпечення заходів цивільно-військового співробітництва, оцінки стану цивільного середовища і координації надання гуманітарної допомоги.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських саперів

Зазначається, що цей курс дозволить провести колаборацію набутого, що в свою чергу сприятиме більш ефективному застосовуванню структури ЦВС у російсько-українській війні.

Як повідомлялося, канадські військові показали, як навчають українських захисників розмінуванню.

Фото: Нацгвардія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-