Роспропаганда намагається дискредитувати спецпідрозділ Kraken - ЦПД

Роспропаганда намагається дискредитувати спецпідрозділ Kraken - ЦПД

Укрінформ
Кремлівські пропагандисти поширюють фейкову інформацію про нібито причетність спецпідрозділу Kraken до загибелі жителів села Петропавлівка Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі.

Згаданий фейк шириться ворожими телеграм-каналами.

Пропагандисти намагаються переконати, буцімто не російські військові, а бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України розстріляли цивільних. Підставою для вбивства нібито послужила відмова громадян відповідати на «націоналістичне вітання».

За словами пропагандистів, сталося це на одному з блокпостів недалеко від ферми в Петропавлівці, де військові нібито зупинили автомобіль, у салоні якого перебували троє людей.

Читайте також: Зеленський подякував спецпідрозділу Kraken за виконання надскладних завдань

У ЦПД зазначають, що насправді в авто влучив російський дрон-камікадзе. Унаслідок ворожого влучання двоє людей загинули, ще одна дістала поранення.

«Мета рашистів - демонізувати українських військових та дискредитувати спецпідрозділ KRAKEN ГУР МО України», - зауважили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, близько 16:50 20 лютого запущений росіянами дрон-камікадзе влучив у цивільний автомобіль на території села Петропавлівка Куп’янського району - загинули двоє робітників місцевої ферми, дружина одного з них дістала поранення.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-