Ігнат пояснив, як українським дронам вдається долетіти до Москви

Ігнат пояснив, як українським дронам вдається долетіти до Москви

Ексклюзив
Укрінформ
Всю територію Росії засобами ППО перекрити неможливо, тому українські дрони й долітають до Москви.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Усю Росію перекрити неможливо, немає стільки засобів, щоб таку територію щільно наситити ППО. Тому противник використовує її на тих напрямках, які вважає загрозливими для себе. І звісно, вони переміщують ППО з інших регіонів, де в них немає такої потреби, а посилюють прикордонні області з Україною», - сказав Ігнат.

Він також зауважив, що першочергово Росія зосереджує системи протиповітряної оборони на лінії зіткнення.

Читайте також: Росія має близько 1500 бойових літаків - Ігнат

«Без ППО російським військам буде дуже складно, тому що можуть бути по них повітряні атаки, зокрема й нашої авіації. Тому вони будуть прикривати лінію фронту – це зрозуміло. Також будуть прикривати Крим. Інші міста теж, де щось таки долітає до них, вони мають засоби прикриття. Але, як то кажуть, «в полях» там немає жодного ППО», - додав речник.

За словами Ігната, завдаючи ударів по Україні, Росія прокладає маршрути там, де немає достатньої кількості засобів ППО. Та у росіян така ж сама ситуація, тому українські дрони так само формують свої маршрути і долітають до різних регіонів РФ.

Читайте також: Повітряні сили збили ще один російський Су-34

Як повідомляв Укрінформ, за даними Bloomberg, в останній тиждень січня темпи нафтопереробки на території РФ впали до найнижчого рівня за два місяці через вразливість російських НПЗ до атак українських БпЛА.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-