Командувач Нацгвардії відвідав на сході позиції бійців

Командувач Нацгвардії відвідав на сході позиції бійців

Фото
Укрінформ
Командувач Національної гвардії Олександр Півненко відвідав на східному напрямку підрозділи, які тримають оборону вздовж лінії фронту.

Про це Півненко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мав нагоду безпосередньо на позиціях поспілкуватися та вручити заслужені нагороди бійцям, які стійко тримають визначені рубежі, тримають під постійними обстрілами, під постійним натиском ворога, вдень і вночі за будь-якої погоди», – зазначив він.

За даними командувача, лише від поточного тижня бійці бригад «Буревій», «Азов», «Рубіж» і «Хартія» й інших підрозділів та загонів спецпризначення Нацгвардії, які виконують завдання у складі Сил оборони на Купʼянсько-Лиманському напрямку, зокрема у Кремінських лісах, і на Бахмутському напрямку, знищили вже понад пів сотні одиниць ворожої техніки.

Читайте також: Командувач Нацгвардії відвідав звільнених з полону військових, які проходять реабілітацію

Так, за неповні три дні нацгвардійці позбавили російських загарбників ще дев'яти танків, 17 бойових машин піхоти й понад 30 одиниць іншої бронетехніки, яку ворог використовував для штурмів та переміщення свого особового складу.

«Навіть за таких складних умов завдають ворогу непоправних втрат у живій силі, знищують склади та логістику. Це неабияка сила духу, професійна майстерність кожного бійця і командира, які дають нам змогу вистояти», – зауважив Півненко.

Читайте також: Командувач Нацгвардії перевірив готовність мобільних вогневих груп на півдні

Він особисто вручив, а також передав командирам для бійців 300 медалей і нагрудних знаків. Крім того, обговорив із командирами питання забезпечення підрозділів і налагодження логістичних шляхів, вдосконалення управління боєм, застосування різних видів безпілотників, новітніх технологій радіоелектронної боротьби та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, за минулий тиждень аеророзвідники Нацгвардії знищили 30 ворожих танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-