Україна втратила Авдіївку через бездіяльність Конгресу - Білий дім

Україна втратила Авдіївку через бездіяльність Конгресу - Білий дім

Укрінформ
Білий дім назвав бездіяльність Конгресу США, а саме Палати представників щодо затягування з ухваленням допомоги Україні, однією з головних причин, чому ЗСУ залишили населений пункт Авдіївка на Донеччині.

З такою заявою виступив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом кількох місяців Україна могла стримувати російські атаки, поки в неї не почали закінчуватися боєприпаси, особливо артилерійські види боєприпасів, необхідні для того, щоб завадити російським силам досягти українських оборонних ліній і захопити ці позиції», - зазначив представник Білого дому.

У цьому зв’язку він наголосив, що рішення України вийти з Авдіївки не пов’язане з тим, що українські сили, мовляв, є недостатньо мужніми у своїй боротьбі, або мають брак військового управління, тактичної сміливості чи бойових навичок.

«Це сталося через бездіяльність Конгресу. І ми попереджали Конгрес, що в разі його бездіяльності Україна зазнає втрат на полі бою, що і сталося», - підкреслив Кірбі.

Він висловив переконання, що росіяни намагалися захопити Авдіївку здебільшого через те, щоб отримати логістичний та оперативно-маневрений «хаб» на Донбасі, зокрема в Донецькій області. За словами координатора Ради нацбезпеки США, росіяни вважають, що це дасть їм поштовх для проведення подальших операцій у Донецькій і Луганській областях України.

Читайте також: Росія знизила темп наступу під Авдіївкою - ISW

Кірбі також назвав «мудрим» рішення українського командування відвести війська з Авдіївки, аби передусім зберегти людські ресурси, які є найціннішими у війні з Росією.

У цьому зв’язку представник Білого дому закликав законодавців у Палаті представників забезпечити якомога швидше надходження зброї та боєприпасів до українських військових.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон минулого четверга розпустив конгресменів на двотижневі канікули без ухвалення законопроєкту із зовнішньою допомогою, який передбачає, в тому числі, понад $60 млрд для України.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-