Кулеба закликав ЄС спрямувати все виробництво снарядів на потреби ЗСУ та оборону Європи

Кулеба закликав ЄС спрямувати все виробництво снарядів на потреби ЗСУ та оборону Європи

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських колег негайно збільшити постачання артилерійських снарядів до України, спрямовуючи все наявне виробництво на потреби українського фронту та європейської оборони.

Про це глава української дипломатії заявив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Кожен артилерійський снаряд, який зараз виробляється в Європі, має слугувати обороні Європи. Ми маємо взяти це за правило», - сказав Кулеба.

Він закликав європейські уряди укладати більше довгострокових контрактів для встановлення нових виробничих ліній, спільно шукати за межами Європи снаряди, які можна придбати та відправити в Україну, а також скасувати контракти на постачання європейських снарядів до третіх країн та перенаправити їх на потреби українського солдата та європейської оборони.

Міністр підкреслив, що нині всі сконцентровані на тому, щоб зупинити Росію та запобігти більшій війні в Європі. Але єдиний шлях запобігти цій катастрофі - дати українській армії можливість завдати поразки російським загарбникам на своїй землі, наголосив він.

Читайте також: Литва закликає ЄС до «креативних рішень» у допомозі України для власної ж безпеки

Кулеба також закликав якнайшвидше здійснити необхідні кроки для практичного початку переговорів про вступ України до ЄС, створення окремого механізму військової допомоги в межах Європейського фонду миру, конфіскації заморожених російських активів та збільшення санкційного тиску на РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба на Мюнхенській конференції з безпеки нагадав партнерам у Європі, що кожного разу, коли українські солдати залишають українське місто через нестачу боєприпасів, російські військові підходять на кілька кілометрів ближче до їхніх містечок.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-