Знищення «Цезара Кунікова»: британська розвідка проаналізувала зміни у керівництві ЧФ РФ

Знищення «Цезара Кунікова»: британська розвідка проаналізувала зміни у керівництві ЧФ РФ

Укрінформ
Російське міністерство оборони змінило командувача Чорноморським флотом РФ і проводить розслідування щодо потоплення корабля «Цезар Куніков».

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

15 лютого 2024 року через російські ЗМІ стало відомо, що командувача Чорноморським флотом адмірала Віктора Соколова було звільнено з посади.

«Подібно до його попередника, Ігоря Осипова, це, швидше за все, є результатом успіху України в потопленні різних кораблів під його командуванням», - вважають у відомстві.

Там також додають, що, можливо, роль у його звільненні зіграв і стиль керівництва Соколова.

Хоча міністерство оборони Росії не підтвердило цю інформацію, але Соколова, ймовірно, змінив його тепер уже колишній заступник, віцеадмірал Сергій Пінчук. Він виконуватиме обов’язки командира до завершення внутрішнього розслідування затоплення десантного корабля «Цезар Куніков».

Читайте також: «Швидкі забирали їх з берега»: у ВМС вважають, що велика частина екіпажу «Цезаря Кунікова» загинула

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Наступного дня російські пропагандистські Телеграм-канали та «воєнкори» почали писати про зняття з посади командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова, який обіймав цю посаду з 14 вересня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-