В Європі жодна країна не готова до війни з Росією - Зеленський

В Європі жодна країна не готова до війни з Росією - Зеленський

Укрінформ
Жодна країна в Європі не готова до війни з Росією ані інформаційно, ані психологічно.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час Мюнхенської безпекової конференції, передає Укрінформ.

«У 2014 році наші люди не були готові до війни, швидкої окупації Криму, Донбасу. Протягом восьми років люди почали ставати готовим для війни, не тільки з точки зору зброї, потрібно бути готовим психологічно. Дай бог, не буде нових нападів на вас з боку Росії. Я думаю, що в Європі немає сьогодні жодної країни, яка була б готова до вторгнення. Не тому, що ми сильніші, кращі. Ні, ми всі однакові. У нас були всі ці роки, а ваші країни їх не мали. І психологічно, і з точки зору інформації ви не готували ваші народи. Я розумію чому. Ніхто не цього (війни - ред.) не хоче», - сказав Зеленський.

Саме тому, за його словами, сенатори США мають зрозуміти, що перемога над Росією має бути спільною. За словами Зеленського, український народ буде вести боротьбу за будь-яких умов, оскільки іншого вибору у нього немає.

Читайте також: Зеленський - Заходу: Не треба боятися поразки Путіна, він загроза для усіх вільних держав

Як додав глава держави, сьогодні він проведе зустріч із сенаторами США, на якій всі ці питання будуть обговорюватися. Він подякував народу Сполучених Штатів за підтримку України і наголосив, що за ці два роки Україна та США спільно зробили дуже багато.

Як повідомлялося, сьогодні у Мюнхені, Німеччина, триває міжнародна безпекова конференція, в ході якої провідні урядовці й політики світу, представники міжнародних організацій, разом із представниками громадськості та наукової спільноти, обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-