ООН не має змоги перевірити повідомлення про використання зброї з КНДР - речник генсека

ООН не має змоги перевірити повідомлення про використання зброї з КНДР - речник генсека

Укрінформ
Речник генсека ООН нагадав про необхідність дотримання санкцій Ради Безпеки в контексті повідомлень про застосування Росією північнокорейських балістичних ракет для ударів по Україні.

Про це Стефан Дюжаррік сказав у відповідь на прохання власного кореспондента Укрінформу прокоментувати постачання ракет з Північної Кореї до РФ.

«Ми неодноразово засуджували обстріли цивільних осіб та об'єктів цивільної інфраструктури… Важливо, щоб усі держави-члени дотримувалися ухвалених санкцій, і в Раді Безпеки наявні механізми для розгляду цих питань», - зазначив речник генсека ООН.

При цьому він зауважив, що в ООН немає можливості перевірити «повідомлення про використання зброї з Північної Кореї чи будь-якої іншої країни».

Читайте також: ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

Як повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, з 30 грудня 2023 року Росія застосувала для обстрілів України щонайменше 24 балістичні ракети виробництва КНДР. Унаслідок цих атак загинули 14 цивільних осіб і понад 70 дістали поранення.

За останні майже двадцять років Рада Безпеки ООН, ухвалила вісім резолюцій, які забороняють торгівлю зброєю з Північною Кореєю та загалом обмежують торговельні операції. Росія також підтримала ці санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-