У районі Авдіївки відбили 27 атак, росіяни продовжують спроби захопити місто

У районі Авдіївки відбили 27 атак, росіяни продовжують спроби захопити місто

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 49 ворожих атак на чотирьох напрямках, 27 із них – у районі Авдіївки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 16 лютого.

Зазначається, що загалом на фронті протягом доби відбулися 70 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу російської армії та по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Читайте також: Третя штурмова «стерла» в Авдіївці вже два ворожих підрозділи, втрати росіян - 4200 осіб

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку вдарили по восьми об'єктах загарбників: трьох районах зосередження особового складу, двох районах вогневих позицій артилерії, складу боєприпасів і двох радіолокаційних станціях.

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України вісім ракетних і 49 авіаційних ударів та 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, медичні заклади й об’єкти критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти й нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Удів, Гатища й Катеринівки Харківської області.

Понад 10 населених пунктів на вказаних двох напрямках війська РФ обстріляли з артилерії й мінометів, зокрема Леонівку Чернігівської області, Середину-Буду, Кореньок, Студенок, Бояро-Лежачі, Кіндратівку, Біловоди й Велику Писарівку Сумської області.

На Куп’янському напрямку наступальних дій загарбники не проводили, натомість спрямували артилерійський і мінометний вогонь по близько 10 населених пунктах, серед них – Синьківка, Петропавлівка й Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили вісім ворожих атак поблизу Тернів, Ямполівки і Торського Донецької області, а також Білогорівки Луганської області. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Із авіації російська армія била по районах Білогорівки Луганської області, Роздолівки та Тернів Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак біля Богданівки, Іванівського та Андріївки Донецької області. Війська РФ намагалися покращити там своє тактичне положення за підтримки авіації.

Авіаударів загарбники завдали по району Кліщіївки Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку протягом доби опинилися під артилерійським і мінометним вогнем ворога, серед них – Калинівка, Богданівка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

Читайте також: В Авдіївці точаться запеклі бої, ворог штурмує з кількох напрямків - Тарнавський

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 27 ворожих атак у районі Авдіївки та ще дві – поблизу Первомайського і Невельського Донецької області. Російська армія за підтримки авіації продовжує спроби захопити Авдіївку.

У районах Семенівки та Ласточкиного Донецької області загарбники завдали авіаційних ударів.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під вогонь російських мінометів й артилерії, зокрема Авдіївка, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати війська РФ неподалік від Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. На цій ділянці фронту ворог сім разів намагався прорвати оборону за підтримки авіації.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників протягом доби потерпали Красногорівка, Георгіївка, Побєда і Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку наступальних дій росіяни не проводили, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Під ворожими ударами перебували близько 10 міст і сіл, серед них – Водяне, Золота Нива, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни теж не проводили, натомість спрямували артилерійський і мінометний вогонь по більш ніж 20 населених пунктах, зокрема по Полтавці, Чарівному, Малій Токмачці, П’ятихатках і Кам’янському Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби загарбники двічі пробували штурмувати там українські позиції.

Артилерійських і мінометних ударів РФ зазнали Херсон, Ромашкове та Дніпровське Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Херсон росіяни атакували додатково з реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв Укрінформ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що в межах Авдіївки тривають запеклі бої, російські війська цілодобово завдають масованих бомбових ударів та не припиняють штурмувати одночасно з кількох напрямків.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-