В Авдіївці точаться запеклі бої, ворог штурмує з кількох напрямків - Тарнавський

В Авдіївці точаться запеклі бої, ворог штурмує з кількох напрямків - Тарнавський

Укрінформ
У межах міста Авдіївка тривають запеклі бої, Сили оборони проводяться рейдово-ударні дії для розширення логістичних коридорів.

Як передає Укрінформ, про це Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі в оперативній інформації станом на 15:00.

"Авдіївський напрямок на Донеччині - найгарячіший на всій протяжності лінії російсько-українського фронту. У межах міста Авдіївка тривають запеклі бої. Противник завдає масованих бомбових ударів удень і вночі, не припиняє штурми одночасно з декількох напрямків", - ідеться у повідомленні.

Водночас, українські війська застосовують усі наявні засоби для стримування ворога. Відбувається планове підсилення підрозділів.

Читайте також: Зеленський - про ситуацію в Авдіївці: Наші військові героїчно захищають логістичні шляхи

"Щоб розширити логістичні коридори, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістика – працює. За дорученням Головнокомандувача Збройних Сил України захисникам і захисницям Авдіївки у збільшених обсягах постачаються боєприпаси та інші засоби ураження. Стійке управління військами забезпечене", - зазначив Тарнавський.

За його словами, станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немає.

"У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни і купа розбитої цегли, пріоритетом для нас є збереження життя воїнів. Так, українські підрозділи з незначними втратами вийшли з позиції на південній околиці Авдіївки. На інших загрозливих напрямках, у разі потреби, також здійснюється маневр військами з переходом на нові підготовлені позиції, щоб мати змогу й надалі нищити російських окупантів і утримувати місто", - підкреслив Тарнавський.

Читайте також: Росіяни застосовують фосфорні авіабомби в боях за Авдіївку - Третя штурмова

Він зазначив, що ворог зазнає величезних втрат у живій силі. За добу 15 лютого у всій оперативній зоні ОСУВ "Таврія" втрати росіян склали 711 осіб – найбільше в цьому році. Левова частка із цього числа – результат бойової роботи українських військ, які знищують загарбника на Авдіївському напрямку. Лише за добу тут було ліквідовано до півтисячі росіян.

"Намагаючись отримати перевагу на полі бою, ворог застосував підступну тактику в районі Авдіївського коксохімічного заводу: в результаті обстрілів підпалив цистерну із залишками нафталіну та зчинив пожежу на складі зберігання бітумної смоли. Під прикриттям густого диму намагається штурмувати позиції українських захисників", - повідомив Тарнавський.

За його словами, Авдіївська оборонна операція триває.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Тарнавський заявив, що командування прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки.

Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-