У битві за Авдіївку найближчі 48 годин будуть вирішальними - ветеран АТО Дикий

У битві за Авдіївку найближчі 48 годин будуть вирішальними - ветеран АТО Дикий

Укрінформ
Найближчі 48 годин будуть визначальними у битві із російськими загарбниками за місто Авдіївка на Донеччині.

Таку думку висловив Українському Радіо ветеран АТО Євген Дикий, передає Укрінформ.

За словами Дикого, якщо вдасться відсунути окупантів від траси, це буде одна історія, а якщо ні – воїни Третьої штурмової бригади, зроблять коридор для виходу із Коксохімічного заводу. Ветеран закликав тримати кулаки за українських бійців.

«Ситуація зараз критично важка. Коксохім (Коксохімічний завод в Авдіївці – ред.) – це дуже потужна фортеця і її можна тримати дуже довго. Нагадаю, що нинішні штурми Авдіївки тривають вже чотири місяці, але там можна триматись, поки працює логістика – «дорога життя», по якій заїжджає БК, а звідти виїжджають поранені. Ця дорога, на жаль, вже рашистами перекрита. Рашисти вийшли до єдиної траси, яка там є, перебили її і після цього туди було відправлено Третю штурмову. Думаю, що не треба ходити до ворожки, щоб розуміти, з якою задачею їх туди направили. Це не задача сісти в обороні і окопатися. Не дарма направили саме штурмову бригаду. Зараз робиться відчайдушна, дуже тяжка, але з шансом спроба відбити рашистів назад від траси, відсунути їх на позиції, де вони були хоча два тижні тому. Якщо спроба відсунути їх від траси хоча б на кілометр вдасться, тоді туди можна буде ще завозити підкріплення, посилювати оборону і ще хоч чотири місяці там триматися. Якщо ця спроба не вдасться – я «вангувати» не буду, адже багато речей пізнається в бою.

Читайте також: Третя штурмова «стерла» в Авдіївці вже два ворожих підрозділи, втрати росіян - 4200 осіб

З нашого боку Третя штурмова – однозначно потужна частина, але і з того боку вже далеко не тільки зеки. Останні два тижні на Авдіївку перекинули останні підрозділи спецназу, які взагалі залишилися в російській армії. Це, на жаль, дуже хороші професіонали з дуже великим бойовим досвідом. А чисельна перевага ворога над нашими там приблизно в десять разів», - сказав Дикий.

За його словами, нічого нового російські загарбники не винайшли і не шукають. Шалений тиск окупантів у Авдіївці забезпечений дуже великою кількістю «гарматного м’яса» і перевагою в артилерійських снарядах. За останнє Дикий передав «привіт Трампу».

Читайте також: В Авдіївці точаться запеклі бої, ворог штурмує з кількох напрямків - Тарнавський

Разом з тим він вважає, що до країни Заходу нарешті усвідомили, що їхня стратегія, «давати вибірково і не сприяти ескалації конфлікту, була абсолютно хибною». «Нарешті збільшується кількість країн, які розуміють, що росіян можна тільки розгромити або розгромлять вони», - сказав Дикий.

Раніше у Третій окремій штурмовій бригаді повідомили, що російські окупанти у боях за Авдіївку застосовують фосфорні снаряди. Також загарбники скидають на українські позиції по 60 авіабомб щодоби. Однак українські підрозділи продовжують гідно протистояти противнику та завдають ворогу рекордних втрат, наголошується у повідомленні 3 ОШБр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-