Туреччина і Греція долучилися до європейської ініціативи ППО Sky Shield

Туреччина і Греція долучилися до європейської ініціативи ППО Sky Shield

Укрінформ
У межах зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі Туреччина та Греція офіційно приєдналися до європейської ініціативи протиповітряної оборони Sky Shield (ESSI),

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство національної оборони Туреччини.

“Ця ініціатива, очолювана Німеччиною, є важливим кроком до виконання вимог НАТО, одночасно забезпечуючи оперативну сумісність та інтеграцію союзників. Як Туреччина, ми готові зробити внесок у цю ініціативу, використовуючи широкий спектр наших національних ресурсів”, - заявили в міноборони Туреччини.

Міноборони Греції підтвердило приєднання країни до Sky Shield.

“Вважаю, що це гарна нагода (зустріч міністрів оборони двох країн - ред.) нагадати всім про надзвичайну важливість збереження нинішнього клімату розрядки, щоб уникнути будь-якої форми провокацій або дій, які можуть підірвати поточну атмосферу”, - заявив міністр оборони Греції Нікос Дендіас.

Читайте також: Європейці мають менше покладатись на США у питаннях безпеки - Бербок

Нагадаємо, Європейська ініціатива Sky Shield ("Небесний щит") є проєктом зі створення наземної інтегрованої європейської системи протиповітряної оборони, яка включає засоби боротьби з балістичними ракетами. Вона була запропонована ФРН у серпні 2022 року. Після приєднання Греції та Туреччини ініціатива охоплює 21 європейську державу.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина та Греція намагаються покращити відносини та подолати наявні розбіжності.

Фото: msb.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-