Підтримка України зброєю та навчанням з боку США триватиме - Пентагон

Підтримка України зброєю та навчанням з боку США триватиме - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати налаштовані й надалі рішуче підтримувати Україну зброєю, проведенням навчань та забезпеченням фахових порад щодо застосування західної тактики ведення бойових дій.

Про це сказав у четвер речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо підтримувати їх, і ми продовжимо надавати їм найкращі поради, але, зрештою, Україна сама плануватиме й виконуватиме власні операції», - зауважив представник Пентагону.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Україна вже давно демонструє ефективність на полі бою. Райдер нагадав, що ЗСУ повернули 50% захоплених РФ територій та продовжують важку боротьбу попри те, що росіяни кидають в бій значну кількість сил і засобів.

Читайте також: США продовжують передавати Україні озброєння для ППО - Пентагон

Райдер також зазначив, що Сполучені Штати надалі тісно співпрацюватимуть із міжнародною спільнотою. У цьому контексті він нагадав, що лише в середу відбулася зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім заявив, що вважає «критичною» ситуацію навколо Авдіївки та не виключає, що війська РФ можуть узяти місто під контроль, якщо Конгрес не ухвалить у негайному порядку новий пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-