Росіяни тримають у Чорному морі чотири кораблі, серед них ракетоносій «Адмірал Макаров»

Росіяни тримають у Чорному морі чотири кораблі, серед них ракетоносій «Адмірал Макаров»

Укрінформ
Станом на вечір 15 лютого на бойовому чергуванні в Чорному морі залишаються чотири російські кораблі, серед них ракетоносій «Адмірал Макаров».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Зараз ми спостерігаємо чотири одиниці (російських кораблів – ред.), серед них – сумнозвісний «Адмірал Макаров», як мінімум наполовину розряджений, тому що вночі вони запустили з нього вперше за кілька останніх місяців чотири крилаті ракети типу «Калібр»… І є ще одиниця, яка охороняє так званий Кримський міст, але зі складу морської охорони ФСБ РФ», - розповів Плетенчук.

Коментуючи інформацію про завдання, які виконував потоплений учора ВДК «Цезар Куніков», речник зазначив: «Він працював як вантажний корабель, і коли у них були проблеми з так званим мостом, вони використовували його пором, навіть перевозили цивільних свого часу. Тому схиляюсь до думки, що він перевозив військові вантажі і слугував одним з логістичних інструментів для забезпечення угрупування російських окупантів на південному напрямку».

Читайте також: Росія намагається передислокувати свої кораблі на Новоросійську базу - ОК «Південь»

Плетенчук також повідомив, що наразі немає верифікованої інформації щодо боєкомплекту, який був на ВДК «Цезар Куніков» та спричинив потужну детонацію. Так само невідомо про втрати в живій силі ворога.

«Станом на зараз ми можемо підтвердити лише, що тіла, живі чи мертві - важко сказати, але вантажили на узбережжі на швидкі допомоги і везли в напрямку лікувальних закладів. Ворог намагається цю інформацію максимально приховати, але зазвичай вона з’являється протягом якогось часу», - сказав Плетенчук, додавши, що останнім часом російське командування забороняє родичам публікувати некрологи.

Читайте також: У строю залишаються п'ять із 13 великих десантних кораблів ЧФ Росії - речник ВМС

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-