Росія намагається передислокувати свої кораблі на Новоросійську базу - ОК «Південь»

Росія намагається передислокувати свої кораблі на Новоросійську базу - ОК «Південь»

Укрінформ
РФ намагається передислокувати свої кораблі з Криму на Новоросійську базу.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ситуація з російськими кораблями у Чорному морі постійно змінюється. Вони намагаються передислокувати все на Новоросійську базу, вже розуміючи, що знаходитись в акваторії Кримського півострова небезпечно. Але ця база територіально менша за ті, які вони мали і використовували в Криму. Тому вони, очевидно, вишукують способи утрамбувати цю логістику на наявній території. Розглядалися для цієї цілі і порти Абхазії, до прикладу, для розширення місць базування", - сказала Гуменюк.

За її словами, тому коли спостерігаємо збільшення корабельного угруповання в Чорному морі, то часто це пов'язано з необхідністю вийти цим кораблям і переформатуватися внутрішньо в базі.

"Ми ретельно стежимо за ними і кожного разу інформуємо, якщо дійсно загроза підвищується", - підкреслила вона.

Читайте також: Гуменюк про масовану атаку: Пуски «Калібрів» ймовірно були з корабля «Адмірал Макаров»

При цьому Гуменюк зазначила, що наявність у Чорному морі ракетоносіїв, на яких є вже споряджені "Калібри", - це однозначно небезпека, незважаючи на те, чи перебувають ці кораблі на базі, чи в морі на бойовому чергуванні.

"З виходом на бойове чергування ця небезпека підвищується, але не зникає, коли вони повертаються на базу", - підсумувала керівник об’єднаного пресцентру ОК "Південь".

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту Росії був знищений за допомогою ударних морських дронів Magura V5.

Успішну місію здійснили спецпризначенці "Групи 13" ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-