Столтенберг: F-16 - це не «срібна куля», але вони суттєво підвищать бойові спроможності України

Столтенберг: F-16 - це не «срібна куля», але вони суттєво підвищать бойові спроможності України

Укрінформ
Бойові літаки F-16, над постачанням яких в Україну працюють відразу кілька країн-союзниць, не є «срібною кулею», але вони здатні суттєво підвищити бойовий потенціал Збройних Сил України, за умови належного тренування пілотів, своєчасного обслуговування та ремонту.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (F-16- ред.) не є «срібною кулею», не є однією системою, що повністю змінить ситуацію на полі бою та у повітрі. Але із добре тренованими пілотами, добре оснащені, забезпечені ремонтом та технічним обслуговуванням, F-16 зроблять суттєвий внесок у розвиток бойових спроможностей України», - сказав Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що союзники по НАТО, які передають Україні F-16, роблять величезний внесок у загальний обсяг допомоги Україні від НАТО. Ці зусилля очолюють Данія і Нідерланди, до них приєдналися Бельгія й Норвегія, які долучаються до тренування, поставок запасних частин та надають технічну допомогу, що перетворює F-16 на надійний та важливий елемент бойових спроможностей України.

Читайте також: Ухвалення Конгресом допомоги Україні відповідає інтересам безпеки США - Столтенберг

«Літакова програма», за словами генерального секретаря Альянсу, є також добрим прикладом щодо розподілу навантаження по обидві сторони Атлантики, оскільки європейські союзники й Канада надають разом суттєву підтримку за цією програмою допомоги Україні, яка навіть перевищує внесок Сполучених Штатів.

«Європейці також прокладають шлях для поставки нових озброєнь. Вони були першими, хто поставили бойові танки, системи повітряного захисту та ракети дальнього радіусу дії. Зараз саме європейці прокладають шлях до поставок в Україну бойових літаків. Тож послання є таким – Сполучені Штати підтримують Україну не самотужки. Європейські союзники, Канада і Сполучені Штати – вони роблять це разом. І мають діяти разом й далі», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якої проведено засідання Ради Україна-НАТО. Міністр оборони України Рустем Умєров взяв участь у цьому заході в режимі телеконференції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-