Іспанія анонсувала швидку передачу Україні партії бронемашин M113

Іспанія анонсувала швидку передачу Україні партії бронемашин M113

Укрінформ
Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про швидку передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого обладнання.

Про це вона заявила на 19-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), передає Укрінформ із посиланням на Міноборони Іспанії.

За словами Роблес, ідеться про броньовані гусеничні машини M113, дві з яких були переобладнані в санітарні машини. Потім буде відправлено кілька пожежних, снігоприбиральних машин і автомобілів для перевезення особового складу, а також інше обладнання, зокрема два легкі судна, електрогенератор та установку для очищення води.

"Окрім того, Роблес повідомила про постачання різного озброєння для протиповітряної оборони, повітряних та військово-морських операцій", - інформує Міноборони Іспанії.

Водночас Роблес відзначила "дуже добрі темпи" підготовки українських військових в Іспанії, оцінивши якість навчання, що включає застосування систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Читайте також: Ми не можемо забувати, що Україна продовжує жити війною - міноборони Іспанії

Під час засідання міністр зазначила, що Іспанія братиме участь у шести коаліціях на підтримку України, які "становлять основу для нашої довгострокової допомоги, а також відіграють важливу роль у сприянні наближенню українських збройних сил до повної оперативної сумісності з союзниками та партнерами".

Як повідомлялося, 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України відбулося 14 лютого.

Фото: Михайло Федоров, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-