Зеленський: Близько половини наявних у нас систем РЕБ та ЗРК - українського виробництва

Зеленський: Близько половини наявних у нас систем РЕБ та ЗРК - українського виробництва

Відео
Укрінформ
Україна працює над комплексами РЕБ та ЗРК - уже близько половини наявних систем - саме українського виробництва, розробки наших людей.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Працюємо і над комплексами РЕБ, радіоелектронної боротьби, і над комплексами ЗРК. Вже близько половини наявних систем – саме українського виробництва, розробки наших людей», – сказав Зеленський.

Він зауважив, що, звичайно, є й спільні проєкти з партнерами, і розпочатих виробництв та заявлених на виробництво розробок доволі багато. На його переконання, головне тепер – усі їх вмонтувати в практику застосування на фронті.

«Правильне налаштування та переналаштування на основі реальних бойових потреб, правильна розстановка, правильна й системна інтеграція до тактики бойових дій. Правильна взаємодія між запитами фронту й можливостями нашої промисловості. Максимальне нарощування наших виробництв. А це, у підсумку, захист життя наших воїнів та розширення наших можливостей діяти на фронті. Від протидії російським «Орланам» до знищення російської РЕБ», – наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: Україна крок за кроком очистить Чорне море від терористичних обʼєктів РФ

Глава держави підкреслив, що цей рік має забезпечити для України більше результатів – саме таких, у відновленні безпеки для українських дій.

Він подякував усім нашим розробникам і виробникам, усім, хто розвиває сучасний технологічний компонент у Силах оборони.

Водночас Зеленський запевнив, що всі фінансові, організаційні та регуляторні кроки, які від держави потрібні, держава зробить.

Читайте також: Зеленський доручив створити систему, що поєднає армію і оборонну промисловість

«І маємо усвідомлювати, що все, що зараз наша держава, наші люди навчаться робити заради наших українських цілей у війні, обов’язково стане частиною українського експорту після війни – після досягнення наших завдань. Цілком справедливих», – додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що українське виробництво зброї та снарядів демонструє позитивну динаміку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-