Основним щитом від «Шахедів» стали мобільні вогневі групи - Ігнат

Основним щитом від «Шахедів» стали мобільні вогневі групи - Ігнат

Укрінформ
У системі української ППО відбулися суттєві зміни. Під час повномасштабної війни, крім нової номенклатури озброєння, основним щитом від російських «Шахедів» стали мобільні вогневі групи.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«В нашому ППО суттєві зміни, величезний парк номенклатур, я маю на увазі озброєння. Його треба, звичайно, більше і в ППО Сухопутних військ, і в інших родах військ ЗСУ, і силових структурах. І, звісно, що відкриттям в нас цієї війни стали мобільні вогневі групи, які сьогодні тисячами працюють на лінії фронту і всередині країни, захищаючи нас від нашестя «Шахедів». Це основна їхня ціль, і тому саме мобільні вогневі групи є основним щитом від цього типу озброєння», - зазначив Ігнат.

Він підтвердив, що повітряна оборона має багато складових, які працюють як єдина система.

Читайте також: F-16 можуть збивати безпілотники й ракети, потрібно все це відпрацьовувати на практиці - Ігнат

Ігнат також запевнив, що система ППО, якою сьогодні командує командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, працює ефективно, повітряний простір захищений на підконтрольній території України.

Водночас він не додав, що ворог і надалі буде атакувати Україну дистанційно і балістичними ракетами, і крилатими, і дронами, однак розмаїття озброєння не лише в ППО, а й в інших родах військ України дозволяє контролювати ситуацію.

Речник нагадав, що крім роботи в рамках «Рамштайну», серйозна команда українських фахівців працює в складі різних коаліцій – авіаційній, протиповітряній, танковій та ін.

Відповідаючи на питання, чи отримує Україна вчасно засоби для збиття російських цілей, Ігнат зазначив: «Результати ви бачите щодня в статистиці. Є цілі, які можна збивати, а є цілі, які, на жаль, збиває лише спеціальна техніка, така як Patriot. Щоб захистити всю Україну саме від балістики, потрібна певна кількість систем, яку треба розставити на великій території якомога більш раціонально. Тому захистити на 100% від тих засобів повітряного нападу, якими атакує ворог, на жаль, неможливо. Ми не можемо говорити напряму, що в нас є, чого нема. Всі потреби надаються партнерами по мірі використання того чи іншого озброєння».

Він додав, що військово-політичне керівництво держави вже робить нові запити для поповнення витрачених ресурсів.

Читайте також: Зеленський: Працюємо задля більшої ефективності мобільних вогневих груп і РЕБ у регіонах

Також Ігнат відзначив, що Росія не дуже потерпає від санкцій щодо виробництва ракет та іншого озброєння.

«Які їм санкції заважають? Я бачу, що санкції не надто стримують Росію у виготовленні озброєння. Звичайно, може, пригальмовують певні процеси. Я не маю багато інформації про «Циркон», одразу скажу, що треба чекати висновки фахівців, які визнали, що ця ракета застосовувалась. Ви знаєте, що й інші ракети, не російські теж уламки були зафіксовані і задокументовані. Росія буде намагатися утримувати усі методи для того, щоб атакувати Україну саме ракетами, які летять по балістичній траєкторії. Ці ракети - і «Кинжали», й «Іскандери», які вона використовує – це балістика, і проти цих ракет потрібні засоби. Які засоби – знаємо ми, наші партнери, тому треба працювати, щоб захищатись саме від цього виду озброєння», - підсумував речник.

Читайте також: 3М22 «Циркон»: що відомо про ракету, яку РФ могла запустити по Києву

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у результаті бойової роботи Сил оборони знищено 16 із 23 «Шахедів» противника у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-