F-16 можуть збивати безпілотники й ракети, потрібно все це відпрацьовувати на практиці - Ігнат

F-16 можуть збивати безпілотники й ракети, потрібно все це відпрацьовувати на практиці - Ігнат

Укрінформ
Винищувачі F-16 мають радари та озброєння, здатне збивати як безпілотники, так і ракети, але потрібно все це відпрацьовувати.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, наскільки ефективними можуть бути F-16 у боротьбі з безпілотниками, передає кореспондент Укрінформу.

«Наскільки будуть ефективні F-16, про це багато зараз говорять. Пілоти відпрацьовують у повітряному просторі певні тактичні прийоми, щоб протидіяти як безпілотникам, там і ракетам. Винищувачі F-16 мають відповідні радари, авіаційне озброєння, здатне збивати такі цілі, як безпілотники та крилаті ракети, але це все треба відпрацьовувати на практиці», - сказав Ігнат.

Він зауважив, що такої практики у світі не так багато, щоб перехоплювати такі типи повітряних цілей. В Україні, за його словами, багато чого відбувається вперше.

«Це і робота по тих самих «Кинджалах», крилатих і балістичних ракетах. Тому власне весь світ спостерігає за Україною, і тому сподіватимемось, що F-16 будуть доволі ефективними», - зазначив речник Повітряних сил.

Читайте також: Фото F-16 з українськими розпізнавальними знаками змусило росіян понервувати - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери готові надавати Україні бойові літаки F-16, але необхідно комплексно підготувати все для їх ефективного використання.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявляла, що Україна може отримати F-16 уже цього року, однак точного терміну ще немає.

У Міноборони Нідерландів уточнили, що до 18 F-16, які готуються до доправлення в Україну, додадуться ще 6 літаків.

Фото: Defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-