Міністр оборони Нідерландів: Військова підтримка України не повинна мати обмежень

Міністр оборони Нідерландів: Військова підтримка України не повинна мати обмежень

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен наголосила, що військова підтримка України не повинна мати обмежень у контексті поставок звичайного озброєння, запчастин і підготовки військових.

Про це вона заявила в ефірі радіопрограми NOS Met het Oog op Morgen, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на NOS.

“Коли йдеться про звичайне озброєння, підготовку військових та запчастини, то тут, на мою думку, не повинно бути обмежень”, - заявила Оллонґрен.

За її словами, важливо продовжувати підтримувати Україну.

“Думаю, що ми еволюціонували в тому, як це робити. Ми почали з поставок із наших власних запасів, а тепер робимо це у співпраці з іншими країнами та галузями промисловості, тому що ми також повинні підтримувати свої запаси”, - сказала міністр.

Оллонґрен підкреслила, що від цього виграє не лише Україна, адже йдеться і про безпеку Нідерландів: “Ми є частиною ЄС і НАТО, і це також може вплинути на нас”.

Вона наголосила, що триває масштабна війна, з окопами та безпілотниками. “Ось що на нас чекає, якщо ми не підійдемо до цього розумно”, - заявила міністр, підкресливши, що потрібно виділяти достатньо грошей на оборону.

Водночас Оллонґрен розкритикувала заяви депутата Пула від PVV (Партія свободи), що підтримка України нібито є провокацією щодо Росії. “Це те, що Кремлю подобається чути. Маємо бути чесними у цьому питанні. Коли ви кажете: ”Захід провокує Росію”, це точно відлуння того, що говорить Путін. Це хибне уявлення”, - наголосила вона.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Нідерланди надали Україні військову підтримку на суму 2,63 млрд євро, що включає бойові машини, системи протиповітряної оборони, винищувачі F-16 і боєприпаси, а також польові ліжка і комп'ютери.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди мають намір поставити Україні додатково шість винищувачів F-16, вони додадуться до 18 літаків, які готуються до доставки в Україну.

Фото: АНР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-