Росія посилює мілітаризацію вищої освіти - британська розвідка

Росія посилює мілітаризацію вищої освіти - британська розвідка

Укрінформ
Британська розвідка вважає, що відкриття Інституту світової військової економіки та стратегії у московській Вищій школі економіки свідчить про більш тісну взаємодію між російськими академічними колами та оборонним сектором.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

У лютому 2024 року у московській Вищій школі економіки (ВШЕ) було створено новий військовий науково-дослідний інститут. Інститут світової військової економіки та стратегії, як його називають, було створено безкомпромісним політологом Сергієм Карагановим. Очолить його адмірал Сергій Авакянц, колишній командувач Тихоокеанського флоту РФ, який був звільнений з посади у квітні 2023 року. Авакянц вважає, що Росія перебуває у стані довгострокової конфронтації із Заходом.

Новий інститут займатиметься політикою та економікою, але особлива увага приділятиметься військово-промисловому комплексу іноземних держав. Крім того, він займатиметься вивченням стратегічного стримування та ролі ядерної зброї.

Співробітників інституту планують набирати здебільшого з різних факультетів ВШЕ. Крім того, до інституту запрошуватимуть дослідників із різних військових академій, таких як російська Військова академія Генерального штабу.

«Це, швидше за все, призведе до тіснішої взаємодії між російськими академічними колами та оборонним сектором, що сприятиме посиленню мілітаризації вищої освіти», - вважає британська розвідка.

Читайте також: На боці РФ в Україні воюють близько 15 тисяч непальців - CNN

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні розвідка Британії зазначала, що через агресивну війну, яку Росія розпочала проти України, у РФ зіштовхнулися з дефіцитом медичних працівників по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-